Κάδος Κομποστοποίησης Compostiera 370. Η παραγωγή κομπόστ είναι το αποτέλεσμα της φυσικής διαδικασίας της κομποστοποίησης. Με αυτήν γίνεται κατορθωτή η μετατροπή διαφόρων οργανικών υπολλειμάτων σε ένα σκούρου χρώματος υλικό, το οποίο είναι λίπασμα και βελτιωτικό εδάφους ταυτόχρονα. Για την παρασκευή του κομπόστ αξιοποιούνται οικιακά απορρίματα, φύλλα πεσμένα, κλαδιά και βλαστοί που προέκυψαν από κλαδέματα κλπ. Η κομποστοποίηση μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε απευθείας στο έδαφος είτε σε ειδικούς κάδους παραγωγής κομπόστ. Οι ειδικοί κάδοι κομποστοποίησης είναι τα μέσα όπου σε έναν επιλεγμένο χώρο και σε πλήρως ελεγχόμενο περιβάλλον μπορεί να πραγματοποιηθεί η διαδικασία της κομποστοποίησης. Για αυτόν τον σκοπό προσφέρεται ο ειδικός Κάδος Κομποστοποίησης Compostiera 370, ο οποίος διαθέτει μεγάλο καπάκι, απ’ όπου ρίχνονται τα οργανικά υπολλείματα, διαβρέχονται ελαφρά, και ανακατεύονται, καθώς και πόρτα στην κάτω πλευρά του, απ’ όπου εξάγεται το κομπόστ.
- Γενική Περιγραφή: Κάδος κομποστοποίησης με 4 πλευρικές συρόμενες θυρίδες
- Υλικό Κατασκευής: Πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC)
- Χρώμα: Πράσινο
- Χωρητικότητα: 370 Λίτρα
- Διαστάσεις: 80x80x84 Εκατοστά
Στον Κάδο Compostiera 370 Ρίχνονται:
Άχυρα, Γκαζόν, Κοπριά, Κοτσάνια, Λαχανικά, Λεμονόκουπες, Ξύλα, Πριονίδι ανεπεξέργαστου ξύλου, Στάχτη, Στελέχη καλαμποκιού, Τσόφλια αυγών, Υγιή υπολείμματα κλαδέματος, Υπολείμματα καφέ, Φίλτρα γαλλικού καφέ, Φλούδες, Φλούδες κορμών, Φρούτα, Φύλλα, Φυτά, Χαρτί κουζίνας, Χαρτοπετσέτες
Δεν Πρέπει να Ρίχνονται (Ακατάλληλα για Κομποστοποίηση):
Γυάλινα αντικείμενα, Κόκκαλα, Κρέατα, Λίπη, Μαγειρεμένα φαγητά, Μεταλλικά αντικείμενα, Πλαστικά αντικείμενα, Ψάρια, Ψωμιά
► Οι γεωσκώληκες για κομποστοποίηση δεν πρέπει να ρίχνονται στους κάδους, διότι δεν επιζούν