Συνταγές για Ψήσιμο στις Ψησταριές FORGE ADOUR

Δημοσιεύτηκε από kipogeorgiki 10/05/2021 0 Σχόλια Άρθρα,

 

 

Συνταγές για Ψήσιμο στις Ψησταριές FORGE ADOUR

 

 

 

Πέντε συνταγές για ψήσιμο στις ψησταριές FORGE ADOUR, περιλαμβάνει αυτό το αφιέρωμά μας σε έναν ξεχωριστό τρόπο μαγειρέματος, που πραγματοποιείται πάνω σε πλάκα ψησίματος.

Οι πλάκες ψησίματος αποτελούνται από μια επίπεδη επιφάνεια, στην οποία η θερμότητα κατανέμεται ομοιόμορφα, και από την πηγή θερμότητας, η οποία βρίσκεται στο κάτω μέρος τους.

Πρόκειται για έναν πανάρχαιο τρόπο μαγειρέματος, με ιδιαίτερα γευστικά αλλά και διαιτητικά αποτελέσματα. Η FORGE ADOUR, αξιοποιεί τεχνολογία και τεχνογνωσία, για να παράξει ψησταριές με πλάκες ψησίματος από χυτοσίδηρο, στην πιο σύγχρονη, αξιόπιστη, και με μεγάλη διάρκεια ζωής εκδοχή τους.

Πάνω σε αυτές, έχουν δοκιμαστεί με μεγάλη επιτυχία, οι ακόλουθες συνταγές.

 

 

Συνταγές για Ψήσιμο στις Ψησταριές FORGE ADOUR Λάπα Μοσχαρίσια

 

Λάπα Μοσχαρίσια

 

Αυτή η συνταγή μπορεί να εκτελεστεί με διάφορες παραλλαγές κρέατος (πχ. ελάφι). Το κρέας πρέπει να έχει ομοιόμορφο πάχος, μέχρι 2,5 εκατοστά, να ψηθεί πάνω σε πλατό με πολύ δυνατή φωτιά, και να κοπεί για σερβίρισμα σε λεπτές φέτες.

 

Συνταγή για 6 άτομα

 

Συστατικά

4 κιλά λάπα μοσχαρίσια

1½ φλιτζάνια ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας σκόρδο

Φρέσκος χυμό λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι

Σάλτσα Chimichurri (Το Chimichurri - Τσιμιτσούρι - με ρίζες από την Αργεντινή είναι μια πράσινη σάλτσα που αποτελείται κυρίως από μαϊντανό, ρίγανη, κρεμμύδι, σκόρδο, νιφάδες από τσίλι, ελαιόλαδο, λίγο ξύδι και λεμόνι. Μια εξαιρετικά πικάντικη μαρινάδα για το κρέας.)

 

Εκτέλεση

1

Μέσα σε επανασφραγιζόμενη σακούλα τροφίμων ρίχνεται το κρέας, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, ο χυμός του λεμονιού, το πιπέρι και το αλάτι, και αφήνονται στο ψυγείο για μαρινάρισμα ένα 24ωρο.

2

Προθερμαίνεται η πλάκα ψησίματος κάποιας από τις ψησταριές FORGE ADOUR σε δυνατή φωτιά για 10 έως 15 λεπτά.

3

Στραγγίζεται η μαρινάδα από το κρέας και τοποθετείται πάνω στο έτοιμο ως προς την θερμοκρασία πλατό. Αφήνεται να ψηθεί κάθε πλευρά για 3 έως 4 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί κρούστα στην εξωτερική επιφάνεια του κρέατος.

4

Για το σερβίρισμα, κόβεται το κρέας σε λεπτές φέτες, πάχους περίπου 1 με 1,5 εκατοστό, και προαιρετικά γαρνίρεται με σάλτσα Chimichurri.

 

Συνταγές για Ψήσιμο στις Ψησταριές FORGE ADOUR Τσορίθο με Πατάτες

 

Τσορίθο με Πατάτες

 

Το Τσορίθο είναι χοιρινό λουκάνικο, φρέσκο ή καπνιστό, που έχει Ιβηρική καταγωγή. Μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους, όπως ψητό στα κάρβουνα, τηγανητό ή σιγοβρασμένο σε ελαφρώς ξινό κρασί, ωστόσο μπορεί να καταναλωθεί και ωμό (κομμένο ή σε σάντουιτς).

 

Συνταγή για 5 άτομα

Χρόνος μαγειρέματος: 30 - 40 λεπτά

 

Συστατικά:

25 μικρές πατάτες με την φλούδα τους

1 ματσάκι μαϊντανός

1 ματσάκι μυρώνι (ανθρίσκος)

2 κρεμμύδια

1 τσορίθο (Ισπανικό χοιρινό λουκάνικο) φρέσκο ή καπνιστό

Ελαιόλαδο

Αλάτι ψιλό και χοντρό

Πιπέρι

Κάρυ

 

Εκτέλεση:

1

Πλένονται καλά οι πατάτες και τοποθετούνται σε μια κατσαρόλα, όπου καλύπτονται με κρύο νερό, στο οποίο προστίθεται μια μεγάλη κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι.

2

Αφήνονται να βράσουν, κατόπιν χαμηλώνεται η φωτιά, σκεπάζεται η κατσαρόλα, και παραμένουν οι πατάτες σε αυτή την κατάσταση για περίπου 10 λεπτά. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ελέγχονται περιοδικά, με το τρύπημα ενός μαχαιριού. Οι πατάτες είναι έτοιμες, όταν το μαχαίρι μπαίνει σχετικά εύκολα, αλλά εξακολουθούν να είναι λίγο σφιχτές στο εσωτερικό.

3

Εφόσον έχουν μαγειρευτεί, στραγγίζεται το νερό της κατσαρόλας και ρίχνεται πάνω τους κρύο νερό  για περίπου 5 λεπτά. Μόλις οι πατάτες κρυώσουν κόβονται στα τέσσερα.

4

Στην συνέχεια, από τα λουκάνικα τσορίθο αφαιρείται η μεμβράνη, και κόβονται σε μικρά τεμάχια - κύβους 1 cm επί 1 cm, οπως σε μικρά τεμάχια κόβονται επίσης τόσο ο μαϊντανός, όσο και ο ανθρίσκος, ενώ τα κρεμμύδια ψιλοκόβονται.

5

Ρίχνονται λίγες σταγόνες ελαιόλαδο στην επιφάνεια της πλάκας ψησίματος κάποιας από τις ψησταριές FORGE ADOUR, οι οποίες σκουπίζονται με ένα κομμάτι απορροφητικού χαρτιού.

6

Θερμαίνεται η πλάκα σε χαμηλή φωτιά για 5 έως 6 λεπτά. Ρίχνονται και πάλι λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, αυξάνεται η θερμοκρασία ψησίματος, και προστίθενται οι πατάτες μαζί με ελάχιστο ελαιόλαδο.

7

Έπειτα από 4 περίπου λεπτά προστίθεται και το κομμένο λουκάνικο τσορίθο, το οποίο αφήνεται να λιώσει ελαφρώς. Ύστερα ρίχνονται τα κρεμμύδια, το ψιλό αλάτι, πιπέρι και κάρυ, και ανακατεύονται πολύ καλά τα υλικά.

8

Μόλις τα κρεμμύδια πάρουν χρώμα, προστίθενται ο μαϊντανός και το μυρώνι, και σβήνεται η φωτιά.

9

Το Τσορίθο με Πατάτες είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

 

 

Ουρές Γαρίδας à la Plancha

 

Ουρές Γαρίδας à la Plancha

 

Οι γαρίδες που ψήνονται πάνω σε πλάνκα συμβάλουν στην δημιουργία πιάτων υψηλής γευστικής αξίας. Μια από τις πολλές νόστιμες συνταγές γύρω από αυτό το θαλασσινό, αναφέρεται στις Ουρές Γαρίδας à la Plancha. Χωρίς το κεφάλι, αλλά με το κέλυφος, το οποίο τις προστατεύει από το στέγνωμα αλλά και διατηρεί την γεύση τους, και μαριναρισμένες με βότανα και μπαχαρικά, υπόσχονται εξαιρετικές γαστριμαργικές συγκινήσεις.

 

Συνταγή για 4 άτομα

 

Συστατικά

350 g ουρές γαρίδας

1 κόκκινη πιπεριά τσίλι

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

½ μάτσο δεντρολίβανο

3 σκελίδες σκόρδο

Ο χυμός ενός λεμονιού

Παρθένο ελαιόλαδο

12 μαγειρεμένες πατάτες

20 ντοματίνια τσέρι

Αλάτι

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

1

Οι γαρίδες ξεπαγώνουν από το προηγούμενο βράδυ, ή εναλλακτικά βυθίζονται σε ένα μπολ με νερό για 1 περίπου ώρα, την ημέρα του ψησίματος.

2

Σε ένα άλλο μπολ ετοιμάζεται η μαρινάδα: ρίχνονται το ελαιόλαδο με την κόκκινη πιπεριά τσίλι και το δεντρολίβανο ψιλοκομμένα, η πάπρικα, το σκόρδο, ο χυμός του λεμονιού και το αλατοπίπερο.

3

Αφήνονται στην μαρινάδα οι γαρίδες για τουλάχιστον 15 λεπτά (με μέγιστο όλη την προηγούμενη νύχτα, αφού έχουν ξεπαγώσει)

4

Πάνω στο πλατό  κάποιας από τις ψησταριές FORGE ADOUR και σε ελαφρώς δυνατή φωτιά ρίχνονται οι μαριναρισμένες γαρίδες, μαζί με τις κομμένες σε φέτες πατάτες (που μαγειρεύτηκαν με τον τρόπο που περιγράφτηκε στην συνταγή Τσορίθο με Πατάτες) και τα ντοματίνια. Οι γαρίδες αφήνονται περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, ώσπου να πάρουν λίγο καφετί χρώμα.

5

Σερβίρονται σε πιάτο με μερικά φύλλα δεντρολίβανο και ελάχιστη πάπρικα.

 

 

Λόμο a la Plancha (Σάντουιτς με Χοιρινή Μπριζόλα)

 

Λόμο a la Plancha (Σάντουιτς με Χοιρινή Μπριζόλα)

 

Το Λόμο a la Plancha (Σάντουιτς με Χοιρινή Μπριζόλα) είναι μια κλασική Ισπανική συνταγή για ένα πλήρες, νόστιμο, και χορταστικό γεύμα σε μορφή σάντουιτς.

 

Συνταγή για 4 άτομα

Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

 

Συστατικά

4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλα

4 μίνι λευκές μπαγκέτες

1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη και κομμένη στην μέση

1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη στην μέση οριζόντια

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Ρόκα ή άγρια ρόκα

 

Εκτέλεση

1

Οι χοιρινές μπριζόλες τοποθετούνται μέσα σε μια μεγάλη σακούλα τροφίμων κατάψυξης. Με την χρήση ενός σφυριού κρέατος, λεπταίνουν και διπλασιάζονται σε μέγεθος. Αμέσως μετά στεγνώνουν με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώνονται και από τις δυο πλευρές.

2

Οι μίνι λευκές μπαγκέτες κόβονται κατά μήκος στην μέση, και τοποθετούνται πάνω στο πλατό κάποιας από τις ψησταριές FORGE ADOUR, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Έπειτα αφήνονται στην άκρη.

3

Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τοποθετούνται οι χοιρινές μπριζόλες. Αφήνονται από 2 έως 3 λεπτά για κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν τραγανές εξωτερικά, παραμένοντας όμως χυμώδεις και ζουμερές εσωτερικά.

4

Στην φρυγανισμένη πλευρά των μπαγκετών τρίβεται σκόρδο, στύβεται λίγη ντομάτα και περιχύνεται ελαιόλαδο. Έπειτα, στο κάτω μισό των, τοποθετείται μια χοιρινή μπριζόλα, και πάνω από αυτήν αφήνονται φύλλα ρόκας.

5

Οι μπαγκέτες καλύπτονται, και τα σάντουιτς είναι πλέον έτοιμα για σερβίρισμα.

 

 

Φιλέτο Κοτόπουλο με Λαχανικά & Κατσικίσιο Τυρί

 

Φιλέτο Κοτόπουλο με Λαχανικά & Κατσικίσιο Τυρί

 

Το φιλέτο κοτόπουλου με ψητά λαχανικά σε στοίβες, είναι μια καλοκαιρινή Μεσογειακή συνταγή, σχετικά γρήγορη στην εκτέλεση και εξαιρετικά εύγεστη.

 

Συνταγή για 4 άτομα

Χρόνος Μαγειρέματος: 35 λεπτά

 

Συστατικά

4 μελιτζάνες μακριές μαύρες (κομμένες σε ροδέλες)

4 μεγάλες ντομάτες (κομμένες σε ροδέλες)

1 έως 2 μεγάλα κρεμμύδια (καθαρισμένα και κομμένα σε σχετικά παχιές ροδέλες)

130 g μαλακό κατσικίσιο τυρί (κομμένο σε φέτες)

4 φιλέτα κοτόπουλου (Το φιλέτο κοτόπουλο συνήθως είναι έτοιμα κομμένα κομμάτια κοτόπουλου που έχουν καθαριστεί πλήρως. Το χρώμα του είναι άσπρο.)

Χυμός 1 λεμονιού

1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο τσίλι σε νιφάδες τριμμένο

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι σε κόκκους θρυμματισμένο

1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο σκόρδο σε κόκκους

Αλάτι

Πιπέρι

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

1

Προθερμαίνεται το πλατό ψησίματος  κάποιας από τις ψησταριές FORGE ADOUR.

2

Ρίχνεται λίγο έξτρα παρθένο ​ελαιόλαδο, και κατόπιν τις κομμένες φέτες, οι οποίες αλατοπιπερώνονται.

3

Γυρίζονται τακτικά, μέχρι σχεδόν να μαλακώσουν.

4

Δημιουργούνται στοίβες λαχανικών, με μια ροδέλα τομάτας ή/και μελιτζάνας κάτω, από πάνω δυο στρώσεις τυριού, κρεμμύδι, και πάνω-πάνω μια στρώση τομάτας ή μελιτζάνας. Οι στοίβες αφήνονται στο πλατό της ψησταριάς, μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί.

5

Οι στοίβες λαχανικών βγαίνουν από την φωτιά, αφήνονται σε μια πιατέλα, και καλύπτονται με καπάκι ψησίματος, για να διατηρηθούν ζεστές.

6

Στην θερμασμένη ψησταριά ρίχνονται τα τριμμένα σκόρδα, το πιπέρι και το τσίλι. Αναμειγνύονται καλά και αφήνονται σε μιαν άκρη.

7

Πάνω στα φιλέτα κοτόπουλου περιχύνεται ο χυμός του λεμονιού και έπειτα πασπαλίζονται με τα τριμμένα μπαχαρικά.

8

Σε δυνατή φωτιά, ρίχνεται πάνω στην ψησταριά λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, και κατόπιν αφήνονται τα φιλέτα για 4 έως 5 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά και από τις δυο πλευρές.

9

Σερβίρεται το κοτόπουλο με τις στοίβες των λαχανικών.

 

Αφήστε ένα σχόλιο