Φυσικά Έλατα σε Γλάστρα για τον Στολισμό του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Δημοσιεύτηκε από kipogeorgiki 11/12/2017 0 Σχόλια Άρθρα,

 

ΦΥΣΙΚΑ ΕΛΑΤΑ ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ

 

Πως Διατηρούνται Θαλερά και Ολοζώντανα

 

Η αγορά αληθινού έλατου σε γλάστρα για τον στολισμό των Χριστουγέννων αποτελεί μια θαυμάσια επιλογή. Διότι, ανάμεσα στα άλλα, το φυσικό έλατο μπορεί να αξιοποιηθεί όχι μόνο κατά την εορταστική περίοδο αλλά για όλο τον χρόνο - ακόμα και για χρόνια. Ωστόσο για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό πρέπει να ακολουθηθεί μια ορισμένη, απλή κατά τα άλλα, διαδικασία λαμβάνοντας υπόψιν ότι πρόκειται για έναν ζωντανό οργανισμό με τις ιδιαίτερες ανάγκες του και απαιτήσεις.

 

Πιο κάτω περιγράφονται οι απλούστατοι χειρισμοί που θα οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα: Ένα αληθινό ελκυστικό χριστουγεννιάτικο δένδρο το οποίο δεν θα είναι μίας χρήσεως.

 


 

Τα Βήματα

 

  • Το φυσικό έλατο τοποθετείται μία τουλάχιστον ημέρα μετά την αγορά σε μη θερμαινόμενο εσωτερικό χώρο της οικίας (Στο γκαράζ για παράδειγμα).
  • Εάν είναι πρόσφορο, το δέντρο εισάγεται στον χώρο όπου θα παραμείνει όλη την εορταστική περίοδο, 3 - 4 ημέρες προ των Χριστουγέννων.
  • Στον χώρο όπου θα τοποθετηθεί λαμβάνεται πρόνοια ώστε να βρίσκεται σε λογική απόσταση από εστίες θερμότητας (Τζάκια & καλοριφέρ).
  • Σε καμμιά περίπτωση δεν αφήνεται το δέντρο να “διψάσει”. Το πότισμα πραγματοποιείται όπως και για οποιοδήποτε φυτό γλάστρας.
  • Ο χρόνος έκθεσης του αληθινού έλατου σε συνθήκες δωματίου καλό είναι να μην ξεπερνά τις 10 με 12 ημέρες.
  • Μετά το πέρας της εορταστικής περιόδου το έλατο μεταφέρεται και αφήνεται για μία ημέρα πάλι σε μη θερμαινόμενο εσωτερικό χώρο.
  • Την μεθεπόμενη ημέρα μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιονδήποτε εξωτερικό χώρο ή να φυτευθεί στον κήπο σε ημισκιερή βορινή θέση και σε απόσταση τουλάχιστον 8 μέτρων από την οικία. Στην περίπτωση όπου προορίζεται να επαναχρησιμοποιηθεί για χριστουγεννιάτικο στολισμό την επόμενη χρονιά, μεταφυτεύεται σε μεγαλύτερη γλάστρα.

 


 

Καλή Επιτυχία και Χρόνια Πολλά.

Αφήστε ένα σχόλιο