Αμυγδαλιά Δέντρο (Prunus dulcis)

Αμυγδαλιές Δέντρα (Prunus dulcis) | kipogeorgiki.gr
Views: 4647 Κατασκευαστής: OEM
Κωδικός Προϊόντος: AMYGD-00500-1
Διαθεσιμότητα: 2 - 3 Μέρες
0,00€

Διαθέσιμες Επιλογές


* Ποικιλίες Αμυγδαλιάς:

* Περίμετρος Κορμού cm:
Ύψος cm:
* Μέγεθος Γλάστρας:
Προϊόν Περίμετρος Κορμού cm Μέγεθος Γλάστρας Τιμή
Αμυγδαλιά Δέντρο (Prunus dulcis) - Σακούλα 3lt - 1-3 1-3 Σακούλα 3lt 9,00€ Καλάθι
Αμυγδαλιά Δέντρο (Prunus dulcis) - 10 lt - 5-6 5-6 10 lt 18,00€ Καλάθι
Αμυγδαλιά Δέντρο (Prunus dulcis) - 7 lt - 6-8 6-8 7 lt 18,00€ Καλάθι
Ποσότητα: Καλάθι

Αμυγδαλιά (Prunus dulcis)

 

Η Αμυγδαλιά (Prunus dulcis, συν. Prunus amygdalus) κατατάσεται στα ακρόδρυα και ανήκει στο βοτανικό γένος των Ροδιδών (ή Προύμνη). Είναι φυλλοβόλο δέντρο το ύψος του οποίου κυμαίνεται μεταξύ 4 έως 12 μέτρων. Παρουσιάζει εξαιρετικά πρώιμη ανθοφορία, αν και πλέον έχουν αναπτυχθεί και ποικιλίες Αμυγδαλιάς με όψιμη ανθοφορία. Αναπτύσσεται σε διάφορους εδαφικούς τύπους αναλόγως του υποκειμένου πάνω στο οποίο έχει εμβολιαστεί η επιθυμητή ποικιλία Αμυγδαλιάς. Γενικά θα μπορούσε να ειπωθεί, πως οι Αμυγδαλιές παρουσιάζουν μεγάλη αντοχή στην ξηρασία και προσαρμόζονται άριστα στον Μεσογειακού χαρακτήρα κλιματικό τύπο αλλά σε περιοχές όπου δεν παρατηρούνται παγετοί κατά το στάδιο της έκπτυξης (του φουσκώματος) των οφθαλμών. Η Αμυγδαλιά ξεκινά να καρποφορεί από το 3ο με 5ο έτος, μπαίνει σε πλήρη καρποφορία το 8ο με 9ο και συνεχίζει να παράγει μέχρι την ηλικία των 70 χρόνων.

 

Προσφέρεται σε τιμή που καθορίζεται από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προς διάθεση δένδρου, όπως είναι το μέγεθος της γλάστρας, το ύψος του, η ηλικία και το σχήμα. Επίσης διατίθενται μεγάλα δέντρα προς πώληση (και φύτευση) κατόπιν προσυνεννόησης. Σε κάθε περίπτωση, η αναγραφόμενη τιμή ή τιμές, είναι ενδεικτικές.

 


 

 Για αγορά δέντρων από 51 τεμάχια μέχρι 249 γίνεται έκπτωση 7% - 8%

 Για αγορά δέντρων από 250 τεμάχια και άνω γίνεται έκπτωση 11% - 13%

 


 

 

Η Αμυγδαλιά (Prunus dulcis) και οι Ποικιλίες της 

 

Τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί αρκετές νέες ποικιλίες Αμυγδαλιάς που μαζί με τις παλαιότερες δίνουν την ευκαιρία φύτευσης του δέντρου σε περισσότερες περιοχές, προσφέροντας ταυτόχρονα ικανοποιητικές αποδόσεις. Παρακάτω περιγράφονται οι διαθέσιμες ποικιλίες.

 

Ποικιλίες Αμυγδαλιάς & Περίοδος Ωρίμανσης

 

ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
ΤΟΥΟΝΟ (TUONO) 1/9
ΦΕΡΑΝΙΑ (FERRAGNES) 10/9
ΦΕΡΕΝΤΟΥΕΛ (FERRADUEL) 10/9
ΤΕΞΑΣ (TEXAS) 15/9
ΡΕΤΣΟΥ (RETSOU) 20/9

 


 

 

Ποικιλία Αμυγδαλιάς Άι

 

Η ποικιλία Αμυγδαλιάς Άι (Ai) είναι γαλλικής προέλευσης. Είναι όψιμης άνθισης, ωριμάζει το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, έχει ημίσκληρο κέλυφος και ημιαφράτο καρπό. Αποτελεί πολύ καλό επικονιαστή για τις Αμυγδαλιές Φυρανιά και Τέξας.

 


 

 

Ποικιλία Αμυγδαλιάς Ρέτσου

 

Η ποικιλία Αμυγδαλιάς Ρέτσου (Retsou) έχει ελληνική προέλευση. Είναι κατάλληλη για φύτευση στην Βόρεια Ελλάδα, οψιμανθής ενώ ωριμάζει το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και παράγει αφράτο καρπό.

 


 

 

Ποικιλία Αμυγδαλιάς Τέξας

 

Η ποικιλία Αμυγδαλιάς Τέξας (Texas) έχει αμερικάνικη προέλευση. Είναι οψιμανθής, ωριμάζει το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και παράγει ημιαφράτα αμύγδαλα.

 


 

 

Ποικιλία Αμυγδαλιάς Τρόιτο

 

Η ποικιλία Αμυγδαλιάς Τρόιτο (Truoito) είναι ιταλικής προέλευσης. Ουσιαστικά πρόκειται για την παλιά ιταλική αυτογόνιμη ποικιλία Tuono, η οποία προσφέρεται και ως Guara, Supernova και Mazetto. Είναι όψιμης άνθισης, ωριμάζει το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, και παράγει αμύγδαλα με σκληρό κέλυφος καρπού.

 


 

 

Ποικιλία Αμυγδαλιάς Φεραντουέλλα

 

Η ποικιλία Αμυγδαλιάς Φεραντουέλλα (Ferraduel) έχει γαλλική προέλευση. Είναι οψιμανθής, ωριμάζει το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και παράγει ημιαφράτα αμύγδαλα. Αποτελεί πολύ καλό επικονιαστή για τις Αμυγδαλιές Φυρανιά και Τέξας.

 


 

 

Ποικιλία Αμυγδαλιάς Φυρανιά

 

Η ποικιλία Αμυγδαλιάς Φυρανιά (Feragnes) έχει γαλλική προέλευση. Είναι οψιμανθής, ωριμάζει το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και παράγει ημιαφράτο καρπό. Αποτελεί πολύ καλό επικονιαστή για τις Αμυγδαλιές Φεραντουέλλα και Άι.

 


 

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καλλιέργεια της Αμυγδαλιάς καθώς και οπτικό οδηγό αναγνώρισης εχθρών & ασθενειών πατήστε ΕΔΩ

 

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Το Όνομα σας:


Η Αξιολόγηση σας: Σημείωση: δε μεταφράζεται η HTML!

Βαθμολογία: Κακή           Καλή

Εισάγετε τον κωδικό στο ακόλουθο πλαίσιο: